vliegvelden-sardinie.jpg

Vliegvelden Sardinie: kaart, informatie & tips

Sardinie luchthavens: vliegveld Cagliari, Olbia airport & luchthaven Alghero

Gepubliceerd op 10 januari 2024

Sardinië is een eiland dat tot de verbeelding spreekt. Blauwe baaien die doen denken aan de Malediven, bijna altijd een zonnetje en een stralend blauwe lucht en lekker eten van de Italiaanse keuken. Een echt paradijsje dus!

Redactie update 10-1-2024: Het zijn de "Zin In actieweken" van Transavia  met super deals voor Olbia, Sardinie v.a. 70,-!

Hoeveel vliegvelden heeft Sardinië?

Als je naar Sardinie vliegt, kan je kiezen uit drie luchthavens: Cagliari, Olbia en Alghero. Ze zijn allen gelegen op een ander deel van het eiland. Wat is het beste vliegveld op Sardinië voor jouw vakantie? Wij geven in dit artikel antwoord op deze vraag.

 

Ontdek eerst de goedkoopste vluchten naar Sardinie v.a. 52,-!.

 

Vliegveld Sardinie kaart



Luchthavens Sardinie kaart

 

 

 

Cagliari Airport / Elmas Airport: vliegveld zuid Sardinie

Cagliari is de hoofdstad van Sardinië, gelegen op het zuidelijke puntje van het eiland. Cagliari vliegveld ligt op 7 kilometer afstand van deze historische stad. Deze luchthaven is de drukste van Sardinië. Per jaar komen en gaan hier miljoenen reizigers. Luchthaven Cagliari is de beste keuze als je vakantie wil vieren op zuid-Sardinië.

De hoofdstad zelf is al een bezoekje waard, maar ook de tropisch ogende stranden zoals Villasimius met blauwe baaien aan witte zandstranden zijn een van de redenen dat zuid-Sardinië zo populair is. Luchthaven Cagliari Sardinië is dus the place to fly als je het zuiden van het eiland wil ontdekken. Ook het binnenland is makkelijk aan te reizen vanuit deze luchthaven.

Vliegveld Sardinie Cagliari bereikbaarheid - luchthaven Sardinie Ryanair

Luchthaven Cagliari is op verschillende manieren te bereiken vanuit Nederland en omstreken. De beste optie is om even de grens met Duitsland over te steken en te vliegen vanuit Dusseldorf Weeze. Vanuit hier vlieg je met een rechtstreekse Ryanair vlucht voor een bodemprijs naar airport Cagliari. Ook vanuit België kan je voor spotprijzen naar Cagliari vliegen met Ryanair, maar dat is een stuk verder rijden vanuit Nederland. 

 

Je kan ook vliegen vanaf Amsterdam met KLM met een directe vlucht of je pakt een Alitalia vlucht met overstap in een Italiaanse stad. Deze opties zijn relatief duur. Ons advies: boek een vlucht Weeze Cagliari voor de snelste en goedkoopste vlucht naar luchthaven Cagliari.
 

 

Vliegveld Olbia / Airport Costa Smeralda Sardinie: Tui, Easyjet & meer.. 

Luchthaven Olbia of voluit Aeroporto di Olbia-Costa Smeralda ligt zoals de naam doet vermoeden bij zowel Olbia als bij de Smaragdkust. Olbia vliegveld in het noordoosten van Sardinië is geweldig om de noord- en oostkust te verkennen. In deze regio van het eiland vind je de allermooiste stranden. Doe jij niets liever dan zonnen dan is Olbia jouw luchthaven!

Bezoek de wereldberoemde Costa Smeralda met haar kristalheldere water en witte zandstranden. De ultieme vakantiebestemming voor zonaanbidders. Vanuit hier reis je naar de bijna Caribisch aandoende Maddalena Archipel, een paradijsje in Italie. Wil je daarnaast nog meer van het eiland zien dan kan je een auto huren op Sardinië Olbia airport. Zo verken je gemakkelijk het binnenland of de oostkust. 

 

Vliegveld Sardinie Olbia bereikbaarheid

Olbia luchthaven is net als Cagliari vanuit zowel Amsterdam, Brussel als Dusseldorf met een directe vlucht te bereiken. Hier is de goedkoopste optie vanuit Amsterdam met een Easyjet vlucht. Ook Transavia heeft soms aardige aanbiedingen.

Tip: vanuit Brussel kan je in het laagseizoen vaak al v.a. 69,- vliegen met TUI en Dusseldorf vliegt Eurowings. Het traject Amsterdam Olbia komt hier het beste uit de test met vaak de goedkoopste vluchten en korte reistijd. Vergelijk zelf de opties voor vliegen naar Olbia met onze vliegticket vergelijker.  

  

 

Alghero airport - luchthaven noord Sardinie

Vliegveld Alghero is gelegen in het noordwesten van Sardinië op 10 kilometer afstand van Alghero stad. Het noordwesten van Sardinië is perfect voor mensen die niet alleen op het strand willen liggen, maar ook houden van oude stadjes en ongerepte natuur. Parco Nazionale dell’Asinara is een eiland op iets meer dan een uur rijden van Alghero waar de natuur zich vrij heeft kunnen ontwikkelen en dus vind je hier vele planten en dieren.

Vanuit Alghero reis je ook gemakkelijk naar Castelsardo, een stadje dat in de rotsen is gebouwd. En natuurlijk zijn er in noordwest Sardinië ook genoeg romantische stranden te vinden voor als je een dagje wil relaxen.  Luchthaven Alghero is dus de beste keuze als je de noord- en westkust wil ontdekken!

 

Luchthaven Alghero Sardinie - bereikbaarheid

Alghero is vanuit Amsterdam te bereiken met Vueling en Alitalia. Bij beide airlines zal je een overstap moeten maken voor het traject Amsterdam - Alghero. De allergoedkoopste optie is met Ryanair vanuit Brussel. Ook heb je dan een directe vlucht. Of je de reis naar zuid-Brussel ervoor over hebt is aan jou. Bekijk alle vliegtickets Brussel Alghero en Amsterdam Alghero in ons vergelijk. 

 

 

Conclusie: welk vliegveld in Sardinie is de beste keuze?

Welk van de 3 internationale vliegvelden Sardinië je kiest hangt heel erg af van jouw eigen wensen. Er is niet per se éen van de drie luchthavens de beste. Het ligt eraan waar je vandaan wil vliegen (Nederland, Duitsland, België), waar op het eiland (noord/zuid) je moet zijn en hoe groot je budget is.

Voor noord-Sardinië zijn Olbia en Alghero aanraders terwijl je voor het zuiden in Cagliari moet zijn. Wil je graag vanuit Nederland naar Sardinië vliegen? Dan kan je het beste een vlucht naar Olbia boeken en als je zo goedkoop mogelijk wil reis je naar Cagliari of Alghero met een lowcost luchtvaartmaatschappij.

Hopelijk helpt dit artikel je een keuze te maken tussen de vliegvelden van Sardinië. We hebben op onze website nog meer hulpartikelen geschreven, bekijk ook zeker onze artikelen over:
- Het verschil tussen vliegvelden in Milaan
- Tenerife vliegveld overzicht

Succes met het plannen van je volgende reizen!

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen