vliegvelden-milaan.jpg

Vliegvelden Milaan: 3 opties voor jouw stedentrip

Luchthavens Milaan: airport Malpensa, Linate airport & vliegveld Bergamo

Gepubliceerd op 19 november 2023

Modestad Milaan is goed bereikbaar per vliegtuig. Dit komt doordat er drie vliegvelden zijn rondom Milaan: vliegveld Malpensa, vliegveld Linate en airport Bergamo. De ticketprijzen kunnen per vliegveld flink verschillen. Bekijk daarom ons vliegticket vergelijk op de pagina vliegen naar Milaan voor de beste ticket deals.

Hier lees je alles over de vliegvelden bij Milaan: ligging, bereikbaarheid vanuit Nederland en de vervoersopties van luchthaven Milaan naar het centrum. Ook hebben we een vliegvelden Milaan kaart toegevoegd om de ligging ten opzichte van het centrum duidelijk weer te geven. Na het lezen van dit artikel weet je precies welk vliegveld bij Milaan de beste match is voor jouw citytrip.

 

Vliegvelden Milaan op kaart


Ligging vliegvelden Milaan en de afstand van de luchthavens tot centrum Milaan.

 

 

International Airport Malpensa (vliegveld Milaan MXP)

Luchthaven Milaan Malpensa is het grootste en drukste vliegveld van Milaan en na Rome zelfs het drukste vliegveld van Italië met een kleine 50 miljoen passagiers per jaar. Milaan Malpensa Airport ligt op ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van Milaan.

 

Bereikbaarheid Malpensa – kies voor traject Amsterdam Malpensa of Brussel Malpensa

Vanuit Nederland is airport Milaan Malpensa goed bereikbaar. Vanuit Amsterdam vlieg je snel en makkelijk met EasyJet of Vueling. Vanaf Eindhoven vliegen naar Malpensa is geen aanrader, dit doe je met een relatief dure KLM vlucht met overstap in Amsterdam.


Vliegen naar Milaan Malpensa vanuit Brussel is ook nog een goede optie. Vanaf hier vlieg je met een directe vlucht van budget airline Ryanair. Voor reizigers in het zuiden van Nederland en België is dit een aanrader. Woon je in het noorden van Nederland, houd dan rekening met de extra benzine- en parkeerkosten om naar Brussel te rijden.


Tip: voor de beste deals check je ons vliegticket vergelijk voor vluchten naar Milaan Malpensa.  


Vliegveld Milaan Malpensa naar centrum

Doordat het vliegveld zo’n 50 kilometer verwijderd is van het centrum van Milaan, zal je een stukje moeten reizen. Wil je van Malpensa Airport naar Milaan (centrum) dan heb je genoeg opties:

 

Trein Malpensa naar Milaan – Malpensa Express

Vanaf Malpensa Airport rijdt de Malpensa Express ieder half uur naar de eindstations Milano Cadorna en Milano Centrale. Deze vertrekt vanaf terminal 2 en rijdt via terminal 1 naar de stad. Je staat in 45 tot 55 minuten in hartje Milaan en een enkeltje kost je €13. Reis je het traject Malpensa Airport – Milano Centrale dan kan je ook op tussengelegen station Porta Garibaldi al overstappen op het metronetwerk van Milaan.

 

Bus Malpensa naar Milaan centrum

Er rijden drie verschillende bussen vanaf luchthaven Malpensa Milaan naar het centrum: Terravision, Malpensa Shuttle en de Airport Bus Express. Allen doen ze er zo’n 50 minuten over om van de luchthaven naar Milaan te rijden. Een enkeltje met een Terravision bus en de Airport Bus Express kost €8, reis je met de Malpensa Shuttle dan betaal je €10 voor een enkele reis.

 

Taxi Milaan Malpensa naar centrum

De standaard prijs voor een enkele taxirit is €95. Je doet er dan 45 minuten over, net zo lang over als met de bus, maar bent wel vele malen meer geld kwijt. Uiteraard is een taxi comfortabeler en kan het fijn zijn als je grote koffers bij je hebt of slecht ter been bent.

Tip: dit is ook de dichtstbijzijnde luchthaven voor het Comomeer


 

Airport Milaan Linate - Vliegveld Milaan centrum

Luchthaven Milaan Linate is de luchthaven die het dichtst bij het centrum van Milaan ligt, op slechts 8 kilometer ten zuidoosten van de stad. Dit is de ideale luchthaven voor korte tripjes naar Milaan, omdat je binnen 25 minuten in het centrum bent. Let op: vliegveld Milaan Linate is wegens werkzaamheden gesloten tot en met 27 oktober 2019. 

 

Linate bereikbaarheid vanuit Nederland: Amsterdam - Milaan Linate goede keuze

Airport Milaan Linate Airport is o.a. de thuisbasis van KLM en Alitalia en dus zal je regelmatig tickets spotten van deze airlines. Vliegen met deze luchtvaartmaatschappijen is wel relatief duur.


Wil je goedkoop vliegen dan kan je het best met een Easyjet vlucht naar Linate te vliegen. Ook vanuit Dusseldorf kan je naar Linate vliegen met een goedkope Laudamotion vlucht. Maar denk eraan dat je ook de benzinekosten en eventueel parkeerkosten mee moet rekenen. Amsterdam - Linate lijkt uiteindelijk de beste keuze. 

 

Milaan Linate naar centrum

Wil je van vliegveld Milaan Linate naar centrum Milaan reizen? Dan heb je v.w.b. openbaar vervoer de keuze uit de bus of de taxi. Een trein- of metroverbinding is er niet. 

 

Bus Linate naar centrum Milaan

Vanaf luchthaven Milaan Linate naar het centraal station van Milaan kun je gebruik maken van twee verschillende bussen. Lijnbus 73 brengt je in 25 minuten voor het luttele bedrag van €1,50 naar hartje Milaan. Iedere 10 minuten kan je instappen. Je wordt dan naar het station bij Piazza San Babila gebracht.


Ook kan je kiezen voor de shuttle bus vanaf Linate. Deze service kost €5 en brengt je ook in 25 minuten naar Milaan. Deze bus heeft als eindstation Milaan Centraal Station. Welke bus je pakt zal dus afhangen van waar in Milaan je moet zijn.

 

Taxi Milaan Linate naar centrum

Voor ongeveer €30 sta je in het centrum van Milaan in een kwartiertje tijd. Ben je met meerdere reizigers dan kan dit een fijne transferoptie zijn.

 

Is Linate jouw luchthaven? Check dan de beste deals voor vliegtickets Milaan Linate


 

Vliegveld Milaan Bergamo (luchthaven Milaan Orio al serio)

Airport Bergamo is een luchthaven bij de gelijknamige stad Bergamo op 45 kilometer ten noordoosten van Milaan. Ga je langere tijd naar Milaan of wil je ook de rest van Lombardije verkennen dan is dit een fijne luchthaven. Vooral vanwege de lage ticketprijzen.


Bereikbaarheid Bergamo Orio al Serio 

Naar luchthaven Milaan Bergamo vliegt o.a. de budgetmaatschappij Ryanair. Je profiteert hierdoor van lage ticket tarieven, perfect dus voor de budgetreiziger. Vanaf Eindhoven en Dusseldorf vlieg je met een directe vlucht naar Bergamo.


Wil je vanuit Amsterdam vertrekken dan is dit niet jouw luchthaven. Je zal moeten overstappen en betaalt veel voor je ticket. Zonde van je tijd en geld!

 

Airport Bergamo naar Milaan

Vliegveld Milaan BGY ligt relatief ver van Milaan dus reken op een langere reistijd als je deze airport kiest. De opties van luchthaven Milaan Bergamo naar centrum zijn de bus of de taxi. De trein is helaas geen optie.

Bus Bergamo naar Milaan

Reis je van vliegveld Milaan Bergamo naar centrum Milaan dan kun je het beste kiezen voor de bus. De eerste optie is reizen met een Flixbus waarmee je in ongeveer een uur in Milaan staat voor slechts €7. Deze bus vertrekt elk halfuur en in de spits zelfs elke 20 minuten.


Je kan ook kiezen voor de lokale busmaatschappij Autostradale die elk halfuur vertrekt. Het is een comfortabele bus met gratis wifi. Een ritje met de lokale bus kost je €6 en duurt een uur.

 

Taxi Bergamo Airport naar Milaan

Een ritje met de taxi is duur: rond de €105 voor een enkele reis naar Milaan. Je doet er even lang over als met de bus. Ben je op zoek naar een budget transfer optie dan kun je dus veel beter met de bus reizen.

 

De regio Lombardije verkennen - Vliegveld Milaan Bergamo naar Gardameer 

Bergamo is een goede luchthaven als je niet alleen Milaan wil zien, maar ook de rest van de schitterende Italiaanse regio Lombardije wil verkennen.

Tip: vlieg je naar Bergamo dan kun je ook makkelijk een uitstapje maken naar het Gardameer voordat je Milaan gaat verkennen. Het is vanuit deze luchthaven 1,5 uur rijden naar het schitterende Gardameer. Een auto huren is hiervoor wel vereist.


Bekijk gelijk het huidige aanbod voor vliegtickets Milaan Bergamo.  



Conclusie - Welk vliegveld bij Milaan is de beste?

Welke luchthaven het beste past bij jouw reis hangt af van je wensen. Wil je graag dichtbij het centrum zitten, kies dan zeker voor Linate. Met de bus ben je in 25 minuten in Milaan en met de taxi zelfs in een kwartier.


Vliegen naar deze airport is wel wat duurder dan naar de verder weg gelegen airports. Als je vanuit Eindhoven wil reizen is deze airport niet handig. Je komt hier namelijk veel sneller en goedkoper vanuit Amsterdam. 

 

Milaan Bergamo of Malpensa?

Kies voor Malpensa als je graag vanuit Amsterdam of Brussel vliegt en het niet erg vindt om een stukje te reizen van de luchthaven naar centrum Milaan. 


Ga jij voor Milaan on a budget? Dan is Bergamo jouw luchthaven. Vanuit zowel Eindhoven als Dusseldorf vind je regelmatig spotgoedkope tickets naar Bergamo. Daar staat wel tegenover dat je nog een uurtje moet reizen. 

Benieuwd naar de leukste aanbiedingen van dit moment? Ontdek dan hier de goedkoopste vliegticket Milaan deals naar alle luchthavens.  


Meer luchthaven tips

Handig he, zo'n overzicht. Bekijk ook zeker eens onze luchthaven gidsen voor andere Italiaanse steden en vakantiebestemmingen. Lees onze artikelen over Rome luchthavens, de vliegveld Venetie tips, alles over airports Sicilie en het beste vliegveld van Sardinie


Goedkope vliegtickets naar Milaan met de Flight Alert
Altijd op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen voor Milaan? Schrijf je dan in voor onze Flight Alert Service.

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen