vliegvelden-kaapverdie.jpg

Vliegvelden Kaapverdie: de 7 (inter)nationale luchthavens

Ben jij je aan het verdiepen in een vakantie op Kaapverdië? In ons Kaapverdie vliegvelden overzicht krijg jij een idee van de verschillende nationale en internationale luchthavens die de Kaapverdische Eilanden rijk zijn. De internationale vliegvelden van Kaapverdie liggen op de eilanden Sal, Boa Vista, Santiago en Sao Vicente, de populairste eilanden. Daarnaast beschikt een aantal andere eilanden ook over nationale vliegvelden. In ons overzicht geven wij de belangrijkste luchthavens op de Kaapverdische Eilanden weer op kaart.

 

 

Kaapverdie luchthaven kaart

 

 



Luchthaven Sal Kaapverdie / Amilcar Cabral International Airport

Sal is het populairste Kaapverdische eiland dankzij de witte stranden en de ontelbare luxe resorts die je er vindt. Airport Sal is dan ook het belangrijkste vliegveld van de Kaapverdische Eilanden. Naast internationale vluchten kan je vanuit Sal airport ook vluchten maken tussen de eilanden. Dat maakt luchthaven Sal een grote hub. Vliegveld Sal legt de connectie met de eilanden Santiago, Boa Vista, Sao Vicente, Maio, Sao Nicolau en Fogo. De luchthaven ligt op zo’n 20 minuten rijden van hoofdstad Santa Maria.

 

Vanuit Nederland naar Sal

Vliegveld Sal Kaapverdie is goed bereikbaar. Vanuit Amsterdam kan je kiezen voor een vlucht met TAP Air Portugal waarbij je een overstap in Lissabon maakt. Je kunt ook kiezen voor een directe vlucht met TUI. Ook wanneer je wilt vliegen vanuit Brussel vlieg je met TUI. Dit kan rechtstreeks of met een tussenstop in Gambia. Vliegen met TUI naar Sal is een goedkope optie. Met geluk scoor jij een retourtje rond de €250! Let op: soms is het boeken van een pakketreis naar Sal goedkoper dan vliegtickets en accommodatie los boeken.


Heeft luchthaven Sal jouw voorkeur? Bekijk direct de actuele tarieven voor tickets Sal Kaapverdie

 

 

Boa Vista Airport / Rabil Airport

Boa Vista betekent letterlijk 'mooi uitzicht'. Een Kaapverdisch eiland bij uitstek om te relaxen op de zandstranden en het mysterieuze scheepswrak te bezoeken. Vliegveld Boa Vista is de nieuwste luchthaven van alle Kaapverdische Eilanden. Het staat zowel bekend als Rabil International Airport en Aristides Pereira Airport. De luchthaven op eiland Boa Vista ligt 5 kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Sal Rei.

 

Vanuit Nederland naar Boa Vista

Luchthaven Boa Vista is goed bereikbaar vanuit Amsterdam. Voornamelijk in het hoogseizoen (de wintermaanden) kan jij een directe vlucht boeken voor een mooi tarief. Je boekt een snelle en goedkope vlucht vanuit Brussel of Amsterdam met TUI. Als je het niet erg vindt om over te stappen kan je ook met TAP Air Portugal vliegen. Ook Transavia vliegt naar Boa Vista, maar doet dit alleen vanuit Parijs. Leuk om jouw zonvakantie Kaapverdie met een stedentripje Parijs te combineren! Tip: regelmatig komen er spotgoedkope pakketreizen inclusief vlucht en hotel voorbij.


Bekijk de beste vliegtickets deals om te vliegen naar Boa Vista



Santiago: Praia Airport / Nelson Mandela International Airport

Ook het veelzijdige Kaapverdische eiland Santiago heeft een luchthaven in de hoofdstad Praia. Praia is zowel de hoofdstad van het eiland Santiago als van alle Kaapverdische Eilanden. Airport Praia is relatief nieuw en is gebouwd als vervanger voor Francisco Mendes International Airport. De luchthaven Santiago Kaapverdie ligt op slechts 3 kilometer afstand van Praia. 


Vanuit Nederland naar Praia

Hoe bereik je vliegveld Praia Kaapverdie vanuit Nederland en en België? Dit doe je het beste met een directe TUI vlucht vanuit Amsterdam. Een andere optie is om vanuit Brussel met TAP Portugal te vliegen met een tussenstop in Lissabon. De laatste optie is over het algemeen iets goedkoper, maar daar staat een langere reistijd tegenover en je moet de benzinekosten naar Brussel er nog bij op tellen. 

 

Reizen naar luchthaven Santiago Kaapverdie? Surf dan gelijk even door naar de pagina vliegen naar Praia


 

Sao Vicente Airport / Ceseria Evora Airport

Op het eiland São Vicente vind je vliegveld Ceseria Evora, ook wel bekend als San Pedro vliegveld. De luchthaven is gelegen op ongeveer 5 kilometer van de stad Mindelo. Vliegveld Sao Vicente bedient zowel het eigen eiland als buureiland Santo Antao. 


Vanuit Nederland naar Sao Vicente
Reis jij naar Sao Vicente dan vlieg je waarschijnlijk met TAP Air of TUI. Deze maatschappijen concurreren sterk op de route. Vanuit Amsterdam gaan er wekelijks vluchten naar Sao Vicente. Echter zijn deze niet altijd direct, in de winter heb je de meeste kans. Met TUI Fly vanuit AMS is een goede keuze.


Bekijk de actuele aanbiedingen voor vliegtickets Sao Vicente.



Luchthavens Kaapverdie: binnenlandse vlucht naar de op minder toeristische eilanden

Ook sommige van de minder bekende eilanden zijn bereikbaar met het vliegtuig. Er zijn volop binnenlandse vlucht in Kaapverdië die de verschillende eilanden verbinden. Maio, São Nicolau en Fogo (Sao Filipe) hebben een nationaal vliegveld waardoor ze verbonden zijn met de toeristische eilanden. 

Reizen tussen de Kaapverdische Eilanden kan overigens ook vaak per veer- of zeilboot. Leuk voor een excursie!

 

Conclusie: welke luchthaven Kaapverdië is de beste?

Vliegen naar de vier hoofdeilanden Sal, Santiago, Sao Vicente of Boa Vista komt qua prijs en reisduur vrij overeen. Rond de €300 kan jij al met een directe vlucht naar de populaire Kaapverdische Eilanden vliegen. Wil je echter naar de andere eilanden doorvliegen dan is het vaak makkelijk om eerst naar Sal te vliegen aangezien dit eiland de luchtvaart hub van Kaapverdie is. 



Altijd op de hoogte blijven van vluchten naar Kaapverdië? Bekijk dan de pagina vliegen naar Kaapverdie en schrijf je in voor een Flight Alert Kaapverdie. Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van aanbiedingen.  


Meer airport tips

Op onze website vind je ook voor andere eilanden luchthaven tips. Lees bijvoorbeeld ons artikel over luchthavens op de Dominicaanse Republiek en Cuba airports

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen