airhelp.jpg

Vlucht vertraagd of geannuleerd? Tip: Airhelp Plus korting!

Extra voordeel voor onze Flight Alert gebruikers en vaste lezers op Airhelp.com!

Gepubliceerd op 26 augustus 2024

Bij overboeking, annulering of vertraging van je vlucht kan je vaak een vergoeding krijgen. Die kan oplopen tot wel €600,- p.p.. Slechts 50% van de passagiers blijkt die vergoeding te claimen!

Passagiers zijn zich niet bewust dat ze recht hebben op vergoeding of zien op tegen het gedoe. Dat terwijl 1 op de 4 vluchten vertraagd was afgelopen jaar. Bij Transavia liep het aantal vertraagde en geannuleerde vluchten zelfs op tot 35%!

Zie jij ook op tegen de rompslomp van het indienen van een claim? Dan hebben we leuk nieuws! Want Vliegennaar.nl mag haar lezers en Flight Alert gebruikers nu extra korting aanbieden op Airhelp:

Zonder Airhelp Plus discount code betaal je voor een abonnement 3,33 per maand of 39,99 per jaar. Dit Smart Airhelp abonnement is geldig voor drie reizen (3 retour / 6 enkeltjes), want meestal voldoende is.

Reis je meer of zakelijk dan is er ook een Pro abonnement voor 99,99 per jaar. Dit dekt maar liefst 12 reizen. Niet gek als je ziet als je ziet wat je krijgt met je Airhelp abonnement.

Inbegrepen bij je Airhelp plus jaarabonnement:

  • Gratis gebruik van alle claimservices!

Claim zo vaak als het nodig is. Van je geld voor je ticket terug tot je (extra compensatie) tot wel € 600,- per vlucht.

  • Extra vertragingscompensatie van € 100,-

Ga tijdens je vertraging gerust even lekker lunchen of laat je behandelen in de airport spa. Het kan met je extra compensatie!

  • Verzekering voor je bagage

Hulp bij het claimen van maximaal € 1.400 bij de luchtvaartmaatschappij voor zoekgeraakte, vertraagde of beschadigde bagage. Daarnaast krijg je altijd € 100,- extra als je bagage zoek of vertraagd is. Zodat je de hoogstnodige spullen aan kunt schaffen.

  • Airhelp Plus lounge access

Heeft je vlucht 1 uur vertraging of meer? Dan krijg je gratis toegang tot maar liefst 1100 airport lounges over de hele wereld!

  • 24/7 ondersteuning bij vluchtverstoring 

De extra vertragingscompensatie Airhelp Plus

Leden betalen geen kosten als AirHelp compensatie bij de luchtvaartmaatschappij voor hen regelt. Sterker nog je hebt recht op een extra vergoeding vanuit de aan het abonnement verbonden AirPayout verzekering. Dit bedrag van € 100 krijg je bovenop de compensatie van de luchtvaartmaatschappij.

Wat zijn de rechten van vliegtuigpassagiers?

Allereerst heb je bij annulering recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs. De luchtvaartmaatschappij is hiertoe verplicht. 

Heb je te maken met annulering of vertraging? Of misschien met overboeking of een gemiste overstap? Dan kan heb je vaak* recht op een financiële vergoeding nog bovenop de eventueel te vergoeden vliegticketprijs. Dit bedrag kan maar liefst oplopen tot €600 per persoon.

Hoe hoog die extra vergoeding is verschilt afhankelijk van de lengte van je vlucht:

  • vlucht tot en met 1.500 kilometer: € 250,-
  • vlucht van meer dan 1.500 kilometer binnen de EU: € 400,-
  • vlucht van 1.500 tot 3.500 kilometer buiten de EU: € 400,-
  • vlucht van meer dan 3.500 kilometer: € 600,-

Lees hier alles over de rechten van vliegtuigpassagiers bij vertraging of annulering van een vlucht.

  • Alleen wanneer een vlucht wordt geannuleerd of vertraagd door overmacht heb je geen recht op vergoeding. Overmacht betreft buitengewone omstandigheden die buiten de controle van de luchtvaartmaatschappij vallen. Denk aan stakingen van derden zoals luchtverkeersleiders. Extreem noodweer, natuurrampen en medische noodlandingen vallen hier ook onder. Net als onveilige situaties onstaan door terrorisme of politieke onrust. 

Als je niet zeker weet buitengewone omstandigheden spelen of niet dan kan je dit gratis laten checken. Ook als je nog geen Airhelp Plus abonnee bent. In dat geval betaal je alleen bij een succesvolle een % van de opbrengst.



Veelgestelde vragen



Hoe werkt Airhelp Plus?

Voer je vluchtgegevens na boeking direct in in het Airhelp Dashboard. Als je vlucht vertraagd is, er een schemawijziging komt of je geannuleerd is registreert Airhelp dat direct.

Keren alle vliegmaatschappijen vergoedingen uit?

Vliegmaatschappijen zijn verplicht mee te werken. Maar helaas zijn er veel de uitbetaling saboteren op kinderachtige wijze. Ze reageren niet op e mail en nemen de telefoon niet op. Of maken je claim zoek.

Is Airhelp betrouwbaar?

Al meer dan 2,3 miljoen mensen zijn geholpen met hun claim. Op Trustpilot is de gemiddelde score uitstekend. Slechts 3% van de mensen die een review hebben gedeeld geeft de service 1 ster.


* Wat is de geldigheid van de Airhelp kortingscode? 
Deze kortingscode is geldig t/m 30 september 2024.

Meer vliegticket acties en kortingscode nieuws:

- Kortingscode KLM tips & nieuws
- Kortingscode Cheaptickets tips & nieuws

Beoordeel:

Meer nieuwsartikelen